Treceți la conținutul principal

Creatorul de conţinut scris şi câteva lucruri pe care nu le cunoşti despre el

Pentru colaboratorii tăi eşti persoana care poate să scrie orice indiferent de subiect cu documentarea necesară bineînţeles. Eşti maestru al cuvintelor, ştii cum să scrii pentru a pune în valoare un produs, un serviciu, o persoană, un eveniment şi să te faci remarcat datorită stilului personal de scris.  

Pentru unii dintre prietenii şi câţiva membri din familia ta eşti rătăcitul care speră ei că va reveni cu picioarele pe pământ după ce se va lovi de „viață” și tot ce presupune ea. Dar cine ești tu și de ce probleme te lovești zilnic?

1. Ești individul pasionat de scris care uneori nu găsește sinonimele potrivite pentru textul pe care vrea să-l scrie. Și mai ești cel care găsește mereu o soluție pentru acest impas.

2. Ești cel care are preferințe pentru anumite domenii de scris și care totuși încearcă și altele doar din dorința de a se perfecționa și a-și pune creierul „la treabă”. 

3. Ai cel puțin un viciu asociat creației de conținut scris. Poate bei cafea, alcool, fumezi, iei tot felul de pastile care să te stimuleze creativ. Probabil că le faci pe toate sau cel puțin ai încercat diverse doar pentru a-ți ridica nivelul de calitate al scriiturii. 

4. Un cuvânt, o melodie, un fragment dintr-o discuție are darul de a-ți oferi noi idei vis a vis de un proiect sau articol la care lucrezi. Deseori acest lucru se întâmplă exact în momentul în care erai pregătit să renunți. Trebuie să recunoști că niciodată nu abandonezi cu adevărat un proiect, ci îți oferi timp pentru a găsi o soluție mai bună pentru ceea ce scrii în momentul respectiv. 

5. Te-ai gândit de câteva ori să renunți și să te reorientezi spre ceva care să-ți ofere un trai mai bun. Ceea ce nu știai e că poți face lucruri în paralel, dar să renunți la scris atunci când deja ai dat de gustul lui e dureros. Te va râcâi, te va obseda, te va face să tremuri ca un om aflat în perioada de dezintoxicare și-i vei face loc de bunăvoie să se întoarcă acolo unde a fost de la bun început, în tine. Așa că lasă-i un pic de spațiu să se manifeste. 

6. Se întâmplă să pierzi anumite idei bune de conținut pentru că nu ai fost inspirat să le notezi, așa cum mi s-a întâmplat mie chiar în acest moment. 

7. Probabil ai un loc preferat în care îți vin tot felul de idei mai ușor decât în mod normal. E posibil să ai și un moment al zilei, o oră în care să funcționezi mai bine ca de obicei. De exemplu atunci când mă întorc de la duș se revarsă asupra mea o serie de gânduri care pot deveni un bun material de scris. Noaptea lucrez mai bine la chestiuni de ficțiune, dimineața mă pot concentra să scriu lucruri tehnice sau care presupun documentare, iar pe la ora 16:00 am impresia că nu funcționez ideal pentru scris. Mai sus am reușit să identific câteva caracteristici ale creatorului de conținut scris. În câte dintre ele te regăsești? Scrie-mi mai multe despre obiceiurile tale și problemele întâmpinate în timp ce scrii în secțiunea de comentarii!

<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s); js.id = id;
  js.src = 'https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.11';
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce urăsc Valentine's Day din toată ființa mea?

Voi fi foarte subiectivă în această postare. Cred că a început în adolescență și fenomenul s-a repetat în fiecare an. Fiind influențată de publicații „remarcabile” pentru adolescenți precum „Cool Girl” și trecând treptat la Cosmopolitan, Glamour și alte reviste destinate femeilor mi se părea că V Day chiar înseamnă ceva. Iar faptul că de fiecare dată, dar de fiecare dată se întâmpla ceva și nu eram în cuplu în această perioadă sau suspinam după vreun „ființ” la care se ajunge greu, că altfel nu e interesant, mă făcea să cred că e ceva în neregulă cu mine.

Apoi, o dată cu vârsta am început să înțeleg că la fel ca și Moș Crăciun, Iepurașul de Paște și alte personaje mirifice, Cupidon există doar ca să-i ajute pe oameni să cumpere lucruri urâte, pe care în mod normal nu le-ar cumpăra. Dar la presiunea societății și de teama de a nu rămâne singuri cumpără inimioare de pluș, trandafiri roșii parfumați, prăjituri în formă de inimă. By the way, știți ce formă are inima? Nu are nicio legătură…

Ieftin, dar bun, prietene - are tot ce vrei pentru un păr superb

Sunt anumite produse cosmetice la care mă întorc, deși îmi place să testez cât mai multe. Din această categorie face parte și serul pentru vârfuri despicate, cel verde de la Avon. E pur și simplu ce trebuie pentru sezonul rece.

Deși îmi place să am volum la păr și e destul de trist că nu-l pot obține în mod natural ca alte persoane, acesta îmi place (culmea) pentru că mi-l face și mai drept decât este deja. Doar că este un păr drept ce pare îngrijit, strălucitor și care miroase genial, un atribut comun pe care-l au toate produsele cosmetice pe care le prefer în mod uzual.

Am aflat între timp și cum se numește mulțumită Google (Daily Shine de la Advance Techniques). Iar cel mai mult îmi place mirosul, după cum am subliniat mai sus. Partea amuzantă e că nu pot să-l asociez cu nimic, nu seamănă cu nimic din ce cunosc, parcă are un miros al lui specific. Și m-am bucurat că l-am redescoperit la fel de bun ca atunci când l-am cumpărat pentru prima dată, acum 6 ani și când o grămadă de perso…

Am găsit „Jurnal de Bac”, neprelucrat și găsit total întâmplător. Genial și fără spații după virgule

Jurnal de Bac17 septembrie 2010Azi s-a făcut,ca de altfel în fiecare an trafic de cărţi. S-au vândut şi s-au cumpărat înaceiaşi măsură.Ca la piaţă. Eu aveam doar patru lei,atât am apucat să iau când am plecatla şcoală. Am zărit chioşcul de ziare şi era să cobor să-mi iau o revistă. Nu prea mă potabţine. Şi ce e dureros e că sunt conştientă că nu-mi folosesc la nimic,poate doar pentru amânca mama seminţe pe ele. Nu mai găsesc nimic interesant în paginile lor colorate.Toate subiectele sunt reluate la nesfârşit.19 septembrie 2010Caz de urgenţă,deschid DEX-ul la imaginar poetic. Nu găsesc. Ultima soluţie:caut pe net.Şi caut,şi caut şi caut…Când în sfârşit am crezut că am descoperit definiţia salvatoare eaarată aşa: „Imaginar poetic- Concept integrator al antropologiei şi al poeticilor moderne,definit ca viziune reunificatoare a conştientului şi a inconştientului în raportareafiinţei umane la mediul înconjurător,reprezentabilă poetic într-o sumă uriaşă de imaginifundamentale,în reperele că…