Treceți la conținutul principal

Louise Hay îți spune că „poți face acest lucru”, tu trebuie doar să o crezi

Pe Louise Hay am descoperit-o pentru prima dată în cartea Semnificaţia datei de naştere. Simetria ascunsă a datei de naştere îţi dezvăluie planul vieţii tale,  într-o anumită librărie. Jean Haner, autoarea acestei cărţi face referire la afirmaţiile pozitive ale Louisei L. Hay. Aceste fraze pozitive mi-au atras atenţia şi am căutat-o pe Louise pe internet. Mi-a plăcut foarte mult activitatea sa online, chiar m-am abonat la newsletter şi am apreciat pagina Hay House Daily Affirmation. 
Louise Hay are o bogată activitate de consultaţă în domeniul „Științei Minții” și numeroase cărți publicate (dând click aici veți afla câteva titluri) care au ajutat o mulțime de oameni să conștientizeze anumite tipare limitatoare de gândire și să-și îndrepte domeniile din viață în care lucrurile nu funcționau așa cum își doreau. 
Exemplu de afirmație vindecătoare
În cartea care a ajuns în mâinile mele și anume „Pot face acest lucru” (despre care puteți afla mai multe aici) autoarea subliniază că aceste afirmații pozitive funcționează doar atunci când credem cu tărie în puterea lor și când nu sunt subminate de alte gânduri negative, care din experiența și cercetările sale sunt mai multe decât cele pozitive. Primul pas în vindecarea sinelui și a domeniilor de viață afectate de gândirea limitatoare este transformarea acestora în afirmații pozitive care au legătură cu acel aspect al vieții pe care dorim să-l vindecăm și/sau să-l îmbunătățim.

Iată câteva particularități ale afirmațiilor pozitive ca acestea să aibă un rol în viața noastă: se pot adapta pentru oricare persoană în funcție de nevoile reale manifestate de aceasta, sunt gândurile noastre predominante, nu conțin negații și nu se împărtăseșc altor persoane la început din simplul motiv că acestea pot diminua entuziasmul și credința în afirmații. Acesta este sfatul Louisei cel puțin la începutul acestor practici, ulterior putând să împărtășim care este secretul îmbunătățirii relațiilor cu noi înșine și cu ceilalți dacă cineva ne cere această informație. Potrivit credinței autoarei, orice dăruim în prezent se întoarce la noi în viitor. Astfel, cum ne asteptăm să proiectăm o viață frumoasă și armonioasă dacă gândurile noastre sunt preponderent negative?

Cartea in versiunea publicată în limba română
Louise Hay propune în cartea „Pot face acest lucru” 8 capitole fiecare având câteva pagini de explicație a modului în care funcționează acestea și mai multe afirmații potrivite pentru fiecare domeniu. Pentru fiecare capitol am ales un exemplu de afirmație pentru a vă face o idee despre ele. Iată cele 8 capitole alese de Louise Hay:

- Sănătatea (Exemplu de afirmație din acest capitol: „Îmi împart echilibrat viața între muncă, odihnă și recreație”);
- Iertarea (Exemplu de afirmație: „Sunt oricând gata de iertare plin de iubire și de bunăstare și știu că viața mă iubește”);
- Prosperitatea: (Exemplu de afirmație „Banii care vin astăzi la mine mă bucură. Economisesc o parte din ei și cheltuiesc o altă parte”.
- Creativitatea: (Exemplu de afirmație: „În fiecare zi fac ceva nou sau cel puțin diferit”);
- Relațiile/Cuplul: (Exemplu de afirmație: Am un iubit/o iubită minunat/ă. Suntem amândoi fericiți și împăcați”);
-Succesul la locul de muncă: („Bucuria pe care mi-o oferă cariera mea se reflectă în fericirea mea de ansamblu”);
-Viața trăită fără stres: (Exemplu de afirmație: „Am încredere că pot face față oricăror probleme care pot apărea de-a lungul zilei”);
-Respectul de sine: (Exemplu de afirmație: „Nu sunt nici nesemnificativ, nici măreț, și nu trebuie să îmi demonstrez nimănui valoarea”).

Semn de carte Libris
Pe lângă această întroducere în ceea ce puteți găsi în această carte simt nevoia de a împărtăși ceea ce a însemnat ea pentru mine. În primul rând m-a făcut să iau în serios că „pot face aceste lucruri” pe care am crezut nu sunt capabilă să le realizez. Chiar dacă uneori în discursul meu apar cuvinte optimiste, minunatul meu creier găsește o metodă de a le pune la îndoială prin multiple scenarii dezastruoase. De aici vin situațiile neplăcute în care intru și pe care nu mi le doresc; gândurile mele despre un posibil viitor legat de ceva se îndeplinesc, pentru că toate cuvintele rostite și gândurile noastre se materializează.

Iată câteva convingeri limitatoare pe care le am și pe care trebuie să le transform: 

1. Nu sunt suficient de bună pentru a fi în acest loc/ Dacă mă aflu în acest loc înseamnă că sunt pregătită să fiu aici.

2. Persoana aceasta nu dă credit muncii pe care o depun / Cum să stiu eu ce se află în mintea persoanei respective? Ceea ce trebuie să fac este să fiu autentică, iar oamenii și momentele potrivite vor ajunge la mine.

3. Nu pot să scriu în acest moment pentru că nu am idei bune / Mă apuc de scris și le găsesc.

4. Cu siguranță îi sunt antipatica acestei persoane si nu va ajunge vreodată să mă ia în serios/Când încep să gândesc astfel, mă comport așa și ajung la rezultatul pe care mintea mea l-a conceput.

5. Trebuie să muncesc enorm pentru a ajunge să am viața pe care mi-o doresc /Oh, serios?!:)) Așa este, însă munca trebuie îmbinată cu activități recreative pentru o anumită armonie. În interiorul meu se găsește această informație, pentru că mi s-a demonstrat de câteva ori, dar încă nu o iau în seamă așa cum ar trebui.

6. Nu poți face bani din pasiuni. Pasiunile sunt sacre, cer sacrificii și nu aduc neapărat venituri. Banii sunt facuți din activități care nu îți fac foarte mare plăcere/ Atunci de ce cei mai fericiți oameni câștigă bani din ceea ce știu cel mai bine să facă și din pasiuni?

7.Nu voi fi capabilă să fac toate lucrurile pe care mi le-am propus/Și asta se întâmplă pentru că deja mi-am programat acest lucru;

8. Nu sunt suficient de pregătită pentru a vorbi cu această persoană/ De ce am oportunitatea aceasta atunci? 

9. Nu merit să fiu în acest loc cu aceste persoane care au atât de multe calități. /De ce nu?

10. Îmi place foarte mult să stau singură/ Foarte adevărat numai că cele mai frumoase amintiri și experiențe sunt în compania altor persoane.

11. Nimeni nu va citi acest articol și așa mai departe/ Sunt persoane care citesc acest blog în mod constant, în mare parte pentru că-mi apreciază stilul de scris, subiectul este interesant și poate ajunge la un număr mai mare de persoane care vor să afle mai multe despre afirmațiile pozitive și despre această carte. 

Mă amuză însăși ideea de a face publice aceste frici și incertitudini ale mele, dar primul pas este conștientizarea, așadar acest lucru îmi clarifică ce am de îmbunătățit în relația cu mine și cu alte persoane.

De ce cred că îți va folosi să citești această carte? „Pot face acest lucru” scrisă de Louise L. Hay este una dintre acele cărți de self help (autoajutorare) pe o vei citi o dată, te vei întoarce la pasajele care rezonează cu tine și o vei recomanda și altor persoane pe care le vezi scufundându-se în propriile gânduri și tot pentru a răspândi un principiu regăsit aici: puterea de a dărui și a-i ajuta pe alți oameni. Ceea ce trebuie să faci este să-ți creezi propriile afirmații și să nu-ți faci griji în privința modului în care acestea se vor îndeplini, căci universul are propriile tehnici de a le face să prindă viață și pe care tu nu le cunoști. Louise Hay și alți autori cred că sentimentul pe care-l transmiți și modul în care te simți se amplifică și aduce mai mult din ceea ce ai cerut. Iar tu nu vrei teamă, lipsuri și insecurițăți, tu îți dorești iubire, apreciere, sănătate mintală, psihică și alte lucruri pozitive. În categoria spiritualitate, ezoterism și dezvoltare personală de pe site-ul Libris poți cumpăra această carte pentru tine sau o poți oferi unui prieten/cunoscut care are nevoie de sprijin. Îți doresc tot ce-ți dorești și lectură plăcută!

P. S. Republique este şi pe Facebook de ceva timp. Pentru a vedea ce e nou şi a aprecia pagina intraţi aici.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce urăsc Valentine's Day din toată ființa mea?

Voi fi foarte subiectivă în această postare. Cred că a început în adolescență și fenomenul s-a repetat în fiecare an. Fiind influențată de publicații „remarcabile” pentru adolescenți precum „Cool Girl” și trecând treptat la Cosmopolitan, Glamour și alte reviste destinate femeilor mi se părea că V Day chiar înseamnă ceva. Iar faptul că de fiecare dată, dar de fiecare dată se întâmpla ceva și nu eram în cuplu în această perioadă sau suspinam după vreun „ființ” la care se ajunge greu, că altfel nu e interesant, mă făcea să cred că e ceva în neregulă cu mine.

Apoi, o dată cu vârsta am început să înțeleg că la fel ca și Moș Crăciun, Iepurașul de Paște și alte personaje mirifice, Cupidon există doar ca să-i ajute pe oameni să cumpere lucruri urâte, pe care în mod normal nu le-ar cumpăra. Dar la presiunea societății și de teama de a nu rămâne singuri cumpără inimioare de pluș, trandafiri roșii parfumați, prăjituri în formă de inimă. By the way, știți ce formă are inima? Nu are nicio legătură…

Ieftin, dar bun, prietene - are tot ce vrei pentru un păr superb

Sunt anumite produse cosmetice la care mă întorc, deși îmi place să testez cât mai multe. Din această categorie face parte și serul pentru vârfuri despicate, cel verde de la Avon. E pur și simplu ce trebuie pentru sezonul rece.

Deși îmi place să am volum la păr și e destul de trist că nu-l pot obține în mod natural ca alte persoane, acesta îmi place (culmea) pentru că mi-l face și mai drept decât este deja. Doar că este un păr drept ce pare îngrijit, strălucitor și care miroase genial, un atribut comun pe care-l au toate produsele cosmetice pe care le prefer în mod uzual.

Am aflat între timp și cum se numește mulțumită Google (Daily Shine de la Advance Techniques). Iar cel mai mult îmi place mirosul, după cum am subliniat mai sus. Partea amuzantă e că nu pot să-l asociez cu nimic, nu seamănă cu nimic din ce cunosc, parcă are un miros al lui specific. Și m-am bucurat că l-am redescoperit la fel de bun ca atunci când l-am cumpărat pentru prima dată, acum 6 ani și când o grămadă de perso…

Am găsit „Jurnal de Bac”, neprelucrat și găsit total întâmplător. Genial și fără spații după virgule

Jurnal de Bac17 septembrie 2010Azi s-a făcut,ca de altfel în fiecare an trafic de cărţi. S-au vândut şi s-au cumpărat înaceiaşi măsură.Ca la piaţă. Eu aveam doar patru lei,atât am apucat să iau când am plecatla şcoală. Am zărit chioşcul de ziare şi era să cobor să-mi iau o revistă. Nu prea mă potabţine. Şi ce e dureros e că sunt conştientă că nu-mi folosesc la nimic,poate doar pentru amânca mama seminţe pe ele. Nu mai găsesc nimic interesant în paginile lor colorate.Toate subiectele sunt reluate la nesfârşit.19 septembrie 2010Caz de urgenţă,deschid DEX-ul la imaginar poetic. Nu găsesc. Ultima soluţie:caut pe net.Şi caut,şi caut şi caut…Când în sfârşit am crezut că am descoperit definiţia salvatoare eaarată aşa: „Imaginar poetic- Concept integrator al antropologiei şi al poeticilor moderne,definit ca viziune reunificatoare a conştientului şi a inconştientului în raportareafiinţei umane la mediul înconjurător,reprezentabilă poetic într-o sumă uriaşă de imaginifundamentale,în reperele că…